Expositie Wensdroom Veenhuizen

Expositie Erna van der Veen Wensdroom Veenhuizen
Veenhuizen viert dit jaar het 200 jarig bestaan van ‘De Kolonien van Weldadigheid’, opgericht door Johannes van den Bosch. Kunstcollectief Ferm heeft voor het thema ‘Wensdroom’ gekozen. Ook Johannes van den Bosch had een droom toen hij de koloniën stichtte, namelijk de armoede de wereld uit helpen.

(meer…)

By | mei 23rd, 2023|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Expositie Wensdroom Veenhuizen

Expositie ‘De kracht van kwetsbaarheid’

Deze expositie was gedurende de periode van de Tsjerkepaad in Friesland. Vele kerken in Friesland openen de deuren in de zomermaanden voor bezoekers om tot bezieling te komen en het mooie interieur en gebouw te bewonderen. Ons thema ‘kracht van kwetsbaarheid’ sloot hier naadloos op aan. (meer…)

By | juli 2nd, 2022|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Expositie ‘De kracht van kwetsbaarheid’

Expositie ‘Laten zien wie we zijn’

expositie Erna van der Veen Kerk Haskerhorne
Podium Zuidhaege had voor een heel cultureel seizoen de vrouw centraal gezet, een ode aan de vrouw. Hier konden wij als vrouwelijke kunstenaars eens even ‘laten zien wie we zijn’!

(meer…)

By | mei 9th, 2022|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Expositie ‘Laten zien wie we zijn’

Expositie bij Hotel Restaurant Lunia in Oldeberkoop (februari t/m mei 2019)

Voor de 2e keer een expositie bij dit hotel met een aantal nieuwe werken, ‘vers van de pers’, de verf was bij wijze van spreken net gedroogd! De schilderijen symboliseren de vier jaargetijden: lente, zomer, herfst, winter. Geïnspireerd door en ontstaan op de prachtige muziek van Vivaldi.

Ik heb de expositie de titel ‘Wisselende Stemmingen’ meegegeven. De bedoeling is uiteindelijk om dit effect teweeg te brengen bij de kijker!

By | januari 20th, 2019|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Expositie bij Hotel Restaurant Lunia in Oldeberkoop (februari t/m mei 2019)

Expositie “Ingeleefd uitgebeeld” – Restaurant De Drie Kalkovens in Meppel

Vanaf 31 oktober 2018 t/m februari 2019 heb ik het genoegen te mogen exposeren bij De Drie Kalkovens in Meppel.

Waarom de  titel “ingeleefd uitgebeeld”?

Voor en tijdens het creatieve proces, probeer ik mij sterk in te leven in de sfeer van het schilderij, wat moet het eindresultaat bij mijzelf oproepen? Dit probeer ik weer te geven. Ik hoop dat de bezoeker van de expositie deze “inleving” kan ervaren.

Als leuke bijkomstigheid wil ik nog vermelden dat ik tijdens het Landelijk Atelierweekend op 17 en 18 November beide dagen aanwezig zal zijn vanaf 13.30 tot 17.00 uur bij De Drie Kalkovens. Onder het genot van een hapje en drankje is de expositie te bezichtigen en ben ik ter plekke aan het schilderen. Voor iedere bezoeker is er nog een verrassing, namelijk een gratis lidmaatschap voor 1 jaar ter waarde van 60 euro bij De Nederlandse Kunstkring! Dit kan voor u als kunstliefhebber voordeel opleveren. Voor meer info verwijs ik naar de website: www.nederlandsekunstkring.nl

(meer…)

By | november 6th, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Expositie “Ingeleefd uitgebeeld” – Restaurant De Drie Kalkovens in Meppel

Colorfield Performance – Leeuwarden Europese Cultuurhoofdstad 2018

Recent heb ik medewerking verleend aan de “mienskip” gedachte achter het fantastische project van Leeuwarden Europese Cultuurhoofdstad 2018.

Kunstenaar Dirk Hakze heeft een bijzonder idee uitgewerkt om bij het Friese stadje Sloten ineen weiland een driehoek samen te stellen bestaande uit 499 schilderspanelen. Elk paneel werd beschilderd door een kunstenaar, zodat het geheel uiteindelijk een kleurrijke Colorfield Performance is geworden.

Een geweldige ervaring om met zoveel kunstenaars iets moois neer te zetten, waar veel mensen van genoten hebben! Twee panelen zijn door mij geschilderd.

Video van The Colorfield Performance 2018

Ruim 34.000 mensen bezochten The Colorfield Performance in Sloten afgelopen maanden.

(meer…)

By | oktober 1st, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Colorfield Performance – Leeuwarden Europese Cultuurhoofdstad 2018

Expositie bij De Tamboer in Hoogeveen

Op 23 januari 2018 heb ik samen met 2 andere kunstenaars een expositie ingericht bij Theater De Tamboer in Hoogeveen. Tot 23 april mogen onze werken daar hangen c.q staan. Ik exposeer samen met Hermione Velthuis, ook zij toont een deel van haar schilderijen en met Harry Klunder, hij exposeert met beelden.

Onderstaand een kleine impressie van De Tamboer en de expositie.

  • expositie tamboer hoogeveen
  • expositie tamboer hoogeveen erna-van-der-veen
  • expositie erna van der veen
By | februari 9th, 2018|Expositie-Tamboer-Hoogeveen|Reacties uitgeschakeld voor Expositie bij De Tamboer in Hoogeveen

Terugblik expositie Hotel Lunia Oldeberkoop

Vanaf 15 juni tot 15 november 2017: een mooi seizoen om te exposeren bij Hotel Lunia! Immers het is zomer en dan is het dorp Oldeberkoop erg in trek bij vakantiegangers en dagjesmensen, die willen genieten van dit pittoreske dorp en van de prachtige omgeving. Ik mocht de restaurantzalen inrichten met mijn schilderijen en een vergaderzaal boven.

Kunstroute “Open Stal”

Het was de afspraak dat mijn schilderijen ten tijde van de “open stal” route in Oldeberkoop uit deze zaal gehaald zouden worden, om ruimte te maken voor de plaatselijke kunstenaars die meededen aan deze kunstroute. In de restaurantzalen kon alles gewoon blijven hangen. Er zijn veel bezoekers geweest en de Lunia gasten hebben tijdens hun drankje,  diner of ontbijt naar mijn werken kunnen kijken!  Zelf ben ik regelmatig even gaan kijken en ik heb leuke reacties mogen ontvangen. Een compliment wil ik geven aan het zeer behulpzame en enthousiaste personeel van Hotel Lunia! Het was een zeer geslaagde expositie!
By | februari 9th, 2018|Expositie-Lunia-Oldeberkoop|Reacties uitgeschakeld voor Terugblik expositie Hotel Lunia Oldeberkoop

Aankondiging expositie Hotel Lunia Oldeberkoop

Vanaf 15 juni 2017 tot 15 november 2017 zal ik gaan exposeren in Hotel Restaurant Lunia in Oldeberkoop.

Het prachtige gebouw van Hotel Lunia dateert uit de 19e eeuw en heeft in de loop der jaren vele bestemmingen gekend. Sinds 2004 is het in handen van de nieuwe eigenaren, Kim Linse en Marcel Schwirz. Het hotel heeft een flinke upgrade gehad en er is een gedeelte aangebouwd. Dit alles zonder echter het romantische karakter van het geheel aan te tasten!

  • middenin het leven
  • schilderij het wad
  • schilderij holy festival

Het schitterende dorp Oldeberkoop is 900 jaar geleden ontstaan. Bij de ingang van het dorp staat een bord met een innemende tekst om de gasten te verwelkomen:

“Elk kan zonder pas hier binnen
En wij spreken ieders tael
Al zojt ok nog zo gek verzinnen
Je bin hier zo op jow verhael”
Hotel Lunia is een markant gebouw aan de rand van Oldeberkoop.

Adresgegevens

Hotel Restaurant Lunia
Molenhoek 2
8421 PG Oldeberkoop

Plan hier uw route via Google Maps.

By | mei 11th, 2017|Expositie-Lunia-Oldeberkoop|Reacties uitgeschakeld voor Aankondiging expositie Hotel Lunia Oldeberkoop

Terugblik expositie Protestantse kerk Haskerhorne

Zaterdag 23 juli werd mijn expositie geopend in de kerk van Haskerhorne. De woensdag daarvoor hadden John (mijn echtgenoot) en ik samen met de beheerder van de kerk en een monteur de schilderijen op staande panelen opgehangen. Het zag er prachtig uit zo in die mooie sfeervolle ruimte van het kerkje. Plezierig was het ook dat er zoveel licht door de grote ramen kwam en dat er mooie lampen waren, iets wat toch onontbeerlijk is bij een expositie van schilderijen.

We hadden voor drankjes en een hapje gezorgd om het geheel compleet te maken. En nu maar hopen dat het goed fietsweer wordt de komende zaterdagen! De combinatie met de Tsjerkepaed route was ook geslaagd, er kwamen mensen speciaal voor de expositie, maar ook mensen om de kerk en het orgel te bekijken en die waren verrast door de schilderijen die er hingen. Een aantal keren is er op het orgel gespeeld.

Weetjes over de kerk

Het kerkje van Haskerhorne heeft enkele voorgangers gehad . Van oorsprong is het een zaalkerk waarbij in 1913 een nieuwe westgevel is gebouwd. Er staat zoals gezegd een prachtig orgel uit ca. 1740, afkomstig uit een kerk in Joure en in 1873 verplaatst naar Haskerhorne, een echte aanwinst voor de kerk evenals de preekstoel die dateert uit de 17e eeuw.  In 2008 is de kerk qua interieur gerestyled zodat het meer geschikt zou zijn voor andere activiteiten dan alleen kerkdiensten. Er worden nu nog bijzondere diensten gehouden en huwelijksvoltrekkingen. Door deze interne verbouwing heb ik de mogelijkheid gekregen om te exposeren in deze ruimte!

Inspirerende interactie

Die expositiezaterdagen waren voor mij een zeer mooie ervaring. Hoe kijken andere mensen naar mijn schilderijen en wat beleven ze dan? Sommigen konden dit onder woorden brengen en dat was voor mij bijzonder. Fijn dat je met kunst mensen kunt bereiken en ook je eigen gevoelens en impressies over kunt brengen, alhoewel dit natuurlijk niet altijd voor iedereen hetzelfde blijkt te zijn.  Beeldende kunst is heel persoonlijk,  ieder kan er een ander idee of gevoel bij hebben en dat is nu juist zo prachtig!

By | april 15th, 2017|Expositie-Haskerhorne|Reacties uitgeschakeld voor Terugblik expositie Protestantse kerk Haskerhorne