In 2019 heb ik een oproep geplaatst in het blad NABK (Nederlandse Associatie voor Beeldend Kunstenaars) met de vraag voor meer samenwerking tussen beeldend kunstenaars in het noorden van Nederland. Hieruit is mijn samenwerking ontstaan die geleid heeft tot het ontstaan van Kunstcollectief Ferm.

EXPOSITIES KUNSTCOLLECTIEF FERM:

‘De stem van de leegte’
18 juni t/m oktober 2021 in Museum Het Fiskershuske in Moddergat

Patriz de Bruijn, Linda Cohen- Cordes en Erna van der Veen- Kluit werken samen onder de naam Ferm. ‘Ferm’ staat voor Krachtig en de hoofdletter F staat voor Fryske Froulju (Friese vrouwen). De liefde voor kunst en het creëren ervan is wat hen verbindt. Zij hebben als doel om gezamenlijk te werken aan een thema waarbij het ontstane beeldwerk een eigen interpretatie is van de individuele kunstenaar.

Krachtige vrouwen met een duidelijke visie zorgen ervoor dat ze elkaar versterken in het kunstzinnige proces waardoor meerdere invalshoeken ingezet kunnen worden om in alle vrijheid te komen tot een zelfstandig resultaat. Het resultaat van het uitgewerkte thema in het beeldend werk willen zij graag presenteren in een gezamenlijke tentoonstelling. Juist omdat de verschillen van de kunstenaars dusdanig zichtbaar zijn, is dit ook wat het interessant maakt.