Zaterdag 23 juli werd mijn expositie geopend in de kerk van Haskerhorne. De woensdag daarvoor hadden John (mijn echtgenoot) en ik samen met de beheerder van de kerk en een monteur de schilderijen op staande panelen opgehangen. Het zag er prachtig uit zo in die mooie sfeervolle ruimte van het kerkje. Plezierig was het ook dat er zoveel licht door de grote ramen kwam en dat er mooie lampen waren, iets wat toch onontbeerlijk is bij een expositie van schilderijen.

We hadden voor drankjes en een hapje gezorgd om het geheel compleet te maken. En nu maar hopen dat het goed fietsweer wordt de komende zaterdagen! De combinatie met de Tsjerkepaed route was ook geslaagd, er kwamen mensen speciaal voor de expositie, maar ook mensen om de kerk en het orgel te bekijken en die waren verrast door de schilderijen die er hingen. Een aantal keren is er op het orgel gespeeld.

Weetjes over de kerk

Het kerkje van Haskerhorne heeft enkele voorgangers gehad . Van oorsprong is het een zaalkerk waarbij in 1913 een nieuwe westgevel is gebouwd. Er staat zoals gezegd een prachtig orgel uit ca. 1740, afkomstig uit een kerk in Joure en in 1873 verplaatst naar Haskerhorne, een echte aanwinst voor de kerk evenals de preekstoel die dateert uit de 17e eeuw.  In 2008 is de kerk qua interieur gerestyled zodat het meer geschikt zou zijn voor andere activiteiten dan alleen kerkdiensten. Er worden nu nog bijzondere diensten gehouden en huwelijksvoltrekkingen. Door deze interne verbouwing heb ik de mogelijkheid gekregen om te exposeren in deze ruimte!

Inspirerende interactie

Die expositiezaterdagen waren voor mij een zeer mooie ervaring. Hoe kijken andere mensen naar mijn schilderijen en wat beleven ze dan? Sommigen konden dit onder woorden brengen en dat was voor mij bijzonder. Fijn dat je met kunst mensen kunt bereiken en ook je eigen gevoelens en impressies over kunt brengen, alhoewel dit natuurlijk niet altijd voor iedereen hetzelfde blijkt te zijn.  Beeldende kunst is heel persoonlijk,  ieder kan er een ander idee of gevoel bij hebben en dat is nu juist zo prachtig!