Vanaf 31 oktober 2018 t/m februari 2019 heb ik het genoegen te mogen exposeren bij De Drie Kalkovens in Meppel.

Waarom de  titel “ingeleefd uitgebeeld”?

Voor en tijdens het creatieve proces, probeer ik mij sterk in te leven in de sfeer van het schilderij, wat moet het eindresultaat bij mijzelf oproepen? Dit probeer ik weer te geven. Ik hoop dat de bezoeker van de expositie deze “inleving” kan ervaren.

Als leuke bijkomstigheid wil ik nog vermelden dat ik tijdens het Landelijk Atelierweekend op 17 en 18 November beide dagen aanwezig zal zijn vanaf 13.30 tot 17.00 uur bij De Drie Kalkovens. Onder het genot van een hapje en drankje is de expositie te bezichtigen en ben ik ter plekke aan het schilderen. Voor iedere bezoeker is er nog een verrassing, namelijk een gratis lidmaatschap voor 1 jaar ter waarde van 60 euro bij De Nederlandse Kunstkring! Dit kan voor u als kunstliefhebber voordeel opleveren. Voor meer info verwijs ik naar de website: www.nederlandsekunstkring.nl

Een restaurant met een verhaal…

Kalkovens werden gebouwd op plaatsen waar schepen konden aanmeren. In Meppel was dat de Drentse Hoofdvaart. Alles wat men nodig had voor de productie van metselkalk, zoals turf en schelpen, werd per schip aangevoerd. Deze grondstoffen werden in de kalkoven gestort. Na het branden werd de kalk uit de schepgaten van de oven gehaald en naar schuren gebracht. Tot eind jaren 50 waren de ovens in bedrijf. Vanaf 1991 is het een restaurant geworden.

U bent vanaf 31 oktober t/m februari 2019 welkom bij Restaurant De Drie Kalkovens.
De Openingstijden:
Woensdag, donderdag, vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur.

Adresgegevens:
De 3 Kalkovens
Steenwijkerstraatweg 98
7942 HR Meppel
Tel: 0522-240200